Over Kenniswijzer

De Kenniswijzer zwerfafval is een gezamenlijk initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat en NVRD. In Nederland is veel kennis aanwezig over de aanpak van zwerfafval. Op deze website verzamelen en delen we deze kennis met iedereen.

Voor wie is de Kenniswijzer zwerfafval?
Voor iedereen die professioneel of als vrijwilliger met de problematiek rond zwerfafval te maken heeft. Bijvoorbeeld mensen die werken bij gemeenten, scholen, winkelgebieden of recreatiegebieden, Rijkswaterstaat, openbaar vervoer en organisatoren van evenementen.

 

Welke informatie vind je hier?
De Kenniswijzer biedt facts & figures, kennis over de reiniging en beheer van gebieden, gedragsverandering en tal van andere aspecten die helpen zwerfafval te voorkomen. Deze vind je in tekst, beeld en video’s over best practices. Maar ook in handreikingen, stappenplannen en instructies. 

 

Hoe vind je deze informatie?
De informatie op deze website wordt op twee manieren ontsloten:

  • Bibliotheek: alle informatie staat in onze documenten bibliotheek. Hier kun je rechtstreeks in zoeken.
  • Gouden tips: de belangrijkste kennis vind je in de Gouden tips. Hier zie je per aandachtsgebied in een oogopslag hoe je tot een schone omgeving kunt komen. Wil je meer weten? Klik op de tip en ga naar de bijbehorende documenten in de database. 

Over Kenniswijzer

De Kenniswijzer zwerfafval is een gezamenlijk initiatief van NederlandSchoon, Rijkswaterstaat Leefomgeving en NVRD. In Nederland is veel kennis aanwezig over de aanpak van zwerfafval. Op deze website verzamelen en delen we deze kennis met iedereen.

Rijkswaterstaat

http://www.rwsleefomgeving.nl 
E: zwerfafval@rws.nl
T: 088 7972950

Griffioenlaan 2
3526 LA UTRECHT

Stichting Nederland Schoon

www.nederlandschoon.nl
E: info@nederlandschoon.nl
T: 070 304 2080

Benoordenhoutseweg 46
2596 BC DEN HAAG